Recept Biff Stroganoff
Tarek's Biff Stroganoff
4 portioner:
700-800g Stora Ekeby Ryggbiff.
2 msk rapsolja
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 dl torrt vitt vin eller torr sherry
1 msk fransk senap
2 dl kalvbuljong
2 dl crème fraiche eller gräddfil
1 dl vispgrädde
ca 1 tsk salt
Rikligt med nymalen svartpeppar
Till servering:
Potatispuré & saltgurka.
- Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar.
tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin eller sherry och låter det koka ur i en halv minut. - Tillsätt senap, buljong, crème fraiche eller gräddfil och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
- Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över grytan, rör om och smaka av. Eventuellt behövs mer salt och peppar.
- Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré och saltgurka.