Recept Biff Stroganoff

Tarek's Biff Stroganoff

Screenshot_20220127-134913_Instagram

4 portioner:

700-800g Stora Ekeby Ryggbiff.

2 msk rapsolja

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

ca 2 msk smör

1 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

1 dl torrt vitt vin eller torr sherry

1 msk fransk senap

2 dl kalvbuljong

2 dl crème fraiche eller gräddfil

1 dl vispgrädde

ca 1 tsk salt

Rikligt med nymalen svartpeppar

Till servering:
Potatispuré & saltgurka.

 

  1. Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar.
    tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin eller sherry och låter det koka ur i en halv minut.
  3. Tillsätt senap, buljong, crème fraiche eller gräddfil och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
  4. Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över grytan, rör om och smaka av. Eventuellt behövs mer salt och peppar.
  5. Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré och saltgurka.