Hantverksmässig korvtillverkning & alspånsrökning av styckdetaljer

Gör korv av ditt vilt

Vi alspånsröker och tillverkar korv av era detaljer av viltkött med eller utan ben, blandat eller artspecifikt, fruset eller färskt. Hantverksmässigt gjort med egna smakvariationer om så önskas.

Fjälstren är äkta vara. Vi använder gris- eller fårtarm och tillsätter fett om så behövs. Vi har även ost och andra smakförhöjare…. men här avslöjas inga recept 😉

Alspånsrök dina styckdetaljer

Vi alspånsröker även styckdetaljer såsom skinkor, stekar, biffrader och karré. Ett fantastiskt bra och gott sätt att ta hand som sitt vilt, nöt eller lamm.

Vill du veta mer om hur du beställer eller har frågor tillverkningsprocessen? Läs våra kunders vanligaste frågor.
Stora Ekeby-26

Vill du veta mer?

Läs våra kunders vanligaste frågor nedan, eller kontakta oss direkt för mer information.

Ring Susanne - 070-368 30 51

"Visst var det skönt att tömma frysen inför säsongen, men herregud vilka korvar det blev! Rekommenderar Starkt"

"WOW! Korvgubbarna vet verkligen vad de sysslar med."

"Kul sätt att ta vara på viltet."

Vanliga frågor och svar

 

Hur beställer jag?

Kontakta oss via mail eller telefon 0708-216 116 för beställning och vidare information.

 

Vilket kött kan jag lämna in?

Vilt kött inkl vildsvin, tamgris , nöt och lamm.

Vi tar ej emot kött från områden avspärrade pga Svinpesten

 

Hur mycket ska jag lämna in?

Minst 9 kg kött per sorts korv du vill göra. Lämnar du in tex 45 kg kan du få 5 sorters korv.

 

Vilka korvsorter kan jag få?

Tex Chorizo, Tjeckisk, Västerbottenostkorv, Currykorv, Wiener.

 

Var ska jag lämna in köttet?

Slakterigatan 10 Västerås.

 

När kan jag lämna in köttet?

Gärna torsdagar och fredagar 11.00-17.00 då har vi diskarna fulla med korv så ni enkelt kan provsmaka er fram till vilken korv ni vill ha. 😊

Övriga dagar efter överenskommelse på telefon.

 

Kan det vara fryst? Och i hur stora bitar?

Fryst eller färskt styckat i ca knytnävsstora bitar.

 

Ska jag putsa bort allt fett och alla hinnor?

Nej spara lite fett och gärna lite hinnor, det ger en fin bindning i korven. Det viktigaste är att köttet är hygieniskt hanterat från skott till paketering.

 

Hur ska jag lämna in köttet?

Gärna i vanliga plastpåsar, ca 2-4 kg i varje. Eller vacuumförpackade påsar. (Ej stora plastsäckar)

 

Hur mycket korv blir det av ca 12 kg kött?

Det blir ca 13-14 kg färdig produkt av den grovmalda sortens korv tex Tjeckisk och Chorizo , och ca 18-19 kg av de finmalda sorterna (tex Falu och Wiener och Västerbottenostkorv.)

 

Hur lång tid tar det innan jag får min korv?

Normalt så tar det 2-3 veckor, kan gå snabbare 🙂

 

Vad kostar det?

Vi använder äkta vara, fjälster av gristarm och fårtarm. Vi tillverkar korvarna för hand.

Vi varmröker våra korvar och chark upp till 72 grader. Vi har en Fessmanrök och använder Alspån i den.

Grillkorv = 85 kr/kg (tjock korv, gristarm)
Ölkorv = 99 kr/kg. (smal korv, fårtarm)
Wienerkorv = 99 kr/kg (smal, fårtarm)
Prinskorv = 99 kr/kg (smal korv, fårtarm)
"Falukorvsmodell" = 85kr/kg

Saltning och alspånsrökning av styckdetaljer = 75kr/kg