Hantverksmässig korvtillverkning & alspånsrökning av styckdetaljer
Gör korv av ditt vilt
Vi alspånsröker och tillverkar korv av era detaljer av viltkött med eller utan ben, blandat eller artspecifikt, fruset eller färskt. Hantverksmässigt gjort med egna smakvariationer om så önskas.
Fjälstren är äkta vara. Vi använder gris- eller fårtarm och tillsätter fett om så behövs. Vi har även ost och andra smakförhöjare…. men här avslöjas inga recept 😉
Alspånsrök dina styckdetaljer
Vi alspånsröker även styckdetaljer såsom skinkor, stekar, biffrader och karré. Ett fantastiskt bra och gott sätt att ta hand som sitt vilt, nöt eller lamm.
Vill du veta mer om hur du beställer eller har frågor tillverkningsprocessen? Läs våra kunders vanligaste frågor.
Vill du veta mer?
Läs våra kunders vanligaste frågor nedan, eller kontakta oss direkt för mer information.
Ring Produktion 0708-216116
"Visst var det skönt att tömma frysen inför säsongen, men herregud vilka korvar det blev! Rekommenderar Starkt"
"WOW! Korvgubbarna vet verkligen vad de sysslar med."
"Kul sätt att ta vara på viltet."
Vanliga frågor och svar
Hur beställer jag?
Kontakta oss via mail eller telefon 0708-216 116 för beställning och vidare information.
Vilket kött kan jag lämna in?
Viltkött inkl vildsvin, tamgris , nöt och lamm.
Hur mycket ska jag lämna in?
Minst 9 kg kött per sorts korv du vill göra. Lämnar du in tex 45 kg kan du få 5 sorters korv.
Vilka korvsorter kan jag få?
Bl.a: Chorizo, Tjeckisk, Västerbottenostkorv, Currykorv, Wiener, falutyp, ost-& baconkorv och ramslökschorizo.
Var ska jag lämna in köttet?
Slakterigatan 10 Västerås.
När kan jag lämna in köttet?
Ring 0708-216116 för ök.
Kan det vara fryst? Och i hur stora bitar?
Helst fryst, styckat i knytnävsstora bitar packat i genomskinliga påsar ca 2-4 kg.
Ska jag putsa bort allt fett och alla hinnor?
Nej spara lite fett och gärna lite hinnor, det ger en fin bindning i korven. Det viktigaste är att köttet är hygieniskt hanterat från skott till paketering.
Hur ska jag lämna in köttet?
Gärna i vanliga plastpåsar, ca 2-4 kg i varje. Eller vacuumförpackade påsar. (Ej stora plastsäckar)
Hur mycket korv blir det av ca 12 kg kött?
Det blir ca 13-14 kg färdig produkt av den grovmalda sortens korv tex Tjeckisk och Chorizo , och ca 18-19 kg av de finmalda sorterna (tex Falu och Wiener och Västerbottenostkorv.)
Hur lång tid tar det innan jag får min korv?
Normalt så tar det 2-3 veckor, kan gå snabbare - vi ringer när korvarna är klara.
Vad kostar det?
Vi använder äkta vara, fjälster av gristarm och fårtarm. Vi tillverkar korvarna för hand.
Vi varmröker våra korvar och chark upp till 72 grader. Vi har en Fessmanrök och röker med Alspån i den.
Grillkorv = 85 kr/kg (tjock korv, gristarm)
Ölkorv = 99 kr/kg. (smal korv, fårtarm)
Wienerkorv = 99 kr/kg (smal, fårtarm)
Prinskorv = 99 kr/kg (smal korv, fårtarm)
"Falukorvsmodell" = 85kr/kg
Saltning och alspånsrökning av styckdetaljer = 99kr/kg