Christine Tomtlund 8 juni – 30 juni

Christine Tomtlund är nu ett välkänt namn och hon briljerar i så olika uttrycksformer att man häpnar. Vi har följt henne länge och förundrats över naturbilder så detaljerade att man måste använda lupp. Med hennes diktillustrationer har vi funnit tröst och känt våra inre speglas med ett känslodjup som tränger långt in i ens medvetande. Vi har läst hennes böcker och med hennes illustrationer följt med till en fantastisk sagovärldar av den typen som skapar magi och följer en genom livet.
Gång på gång överraskar hon med en kvalitet som få, inom hennes yrkesgrupp, uppnår. Hennes väg är kantad med en sådan mångfald och så exceptionella verk att hon troligtvis kommer bli en av vår tids stora konstnärer. 
Hon har, sedan sin debut 2001, hunnit ställa ut på stora konsthallar och deltagit i många samlingsutställningar i hela Sverige, hennes konst hänger nu i Schweiz, Finland, Norge och Amerika för att nämna några platser. Hon har fått i uppdrag att dekorera museum, varit drivande projektledare för landart-projekt, samt anlitas frekvent för illustrationer till så väl känslosam och djup poesi, som magiskt färgglada sagor. Hon samarbetar också tätt med miljö- och viltvårds-organisationer världen över för att skapa en bättre värld.
Helt autodidakt, som en ren naturkraft ger hon oss magin åter och en värld att förundras inför.