Entrecôte
2018-10-25
Entrecôte är en klar favorit hos många, liksom biffen är den både smakrik och mör. Den har en djupare smak med mer insprängt fett. Ett tips är att titta på marmoreringen av köttet, vilket du kommer upptäcka är väldigt uttalat i vår entrecôte från Stora Ekeby Kött.
Ingredienser:
1
skiva per person
skivad entrecote
ett gott flingsalt
smör och olja att steka i
ett gott flingsalt
smör och olja att steka i
Gör så här:
- Här blir det en kort lista på både ingredienser och instruktioner. Liksom vid tillagning ryggbiffen låter vi köttet stå för smaken.
- Tag fram köttet i tid, låt det bli rumstempererat. Skapa din mis en place.
- Välj ut en rejäl stekpanna. Låt den hettas upp. En kolstålspanna behöver tid att bli het, värm upp den stegvis.
- Torka av köttet.
- Ca 15 min innan du börjar steka eller grilla; gnid in köttet med salt.
- Klicka i rejält med smör, tillsätt lite olja.
- När fettet stannat av och börjar anta en nötig doft, då är det dags att börja.
- Låt köttet steka 1,5-2 minuter innan du vänder på det.
Tips! Hängmörad entrecote från Stora Ekeby Kött är värt att håll utkik efter. Fråga oss i butiken i Saluhallen Slakteriet i Västerås eller kontakta oss i sociala media.