recept-logo-vit2

Välj innanlår till lövbiff, wok och rullader

devin-carter-328871-unsplash

Innanlår är enkelt att lyckas med i köket.

Skär det i tunna skivor och banka ut; plötsligt har du fin lövbiff.

Skär det i tunna skivor igen, banka vidare. Nu kan du fylla rullader!

Skär det tunt en tredje gång, strimla sedan skivorna. Nu kan du woka. Perfekt rätt att tillaga i muurikkan.

Ingredienser:
500 gram innanlår
1 hel gul lök
100 gram kantareller
4 stycken enbär
1 dl lingon (frysta eller färska)
2 dl grädde
1-2 msk senap
1 msk fond
0,5-1 dl vatten
1 knippe persilja
smör och olja att steka i
salt och peppar





Gör så här:

  1. Skär innanlåret i skivor och strimla medan det är kallt.
  2. Strimla löken.
  3. Hetta upp pannan eller muurikkan, det ska bli riktigt hett.
  4. Lägg i en klick smör och tillsätt lite olja. Håll koll så det inte börjar brinna.
  5. Stek lite kött åt gången. Det ska bli snabbstekt, inte kokt (vilket sker om man lägger i för mycket).
  6. Stek löken snabbt.
  7. Svampen kan du steka i en annan panna under tiden.
  8. Lägg kött, lök och svamp i pannan igen, krydda med salt, peppar och enbär.
  9. Slå på lite vatten, tillsätt fond och häll i grädden. Koka ihop på hög värme. Smaka av med senap.
  10. Låt det koka ihop till önskad konsistens.
  11. Vid serveringen klipper du över persilja och strör över lingon.
  12. Serveras förslagsvis med kokt eller pressad potatis eller ris.

Tips! Innanlåret ger oanade möjligheter.

Produkter i webbshoppen som passar till receptet

Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.

recept-logo-foot4