Välj innanlår till lövbiff, wok och rullader
2018-11-15
Innanlår är enkelt att lyckas med i köket.
Skär det i tunna skivor och banka ut; plötsligt har du fin lövbiff.
Skär det i tunna skivor igen, banka vidare. Nu kan du fylla rullader!
Skär det tunt en tredje gång, strimla sedan skivorna. Nu kan du woka. Perfekt rätt att tillaga i muurikkan.
Ingredienser:
500
gram
innanlår
1 hel gul lök
100 gram kantareller
4 stycken enbär
1 dl lingon (frysta eller färska)
2 dl grädde
1-2 msk senap
1 msk fond
0,5-1 dl vatten
1 knippe persilja
smör och olja att steka i
salt och peppar
1 hel gul lök
100 gram kantareller
4 stycken enbär
1 dl lingon (frysta eller färska)
2 dl grädde
1-2 msk senap
1 msk fond
0,5-1 dl vatten
1 knippe persilja
smör och olja att steka i
salt och peppar
Gör så här:
- Skär innanlåret i skivor och strimla medan det är kallt.
- Strimla löken.
- Hetta upp pannan eller muurikkan, det ska bli riktigt hett.
- Lägg i en klick smör och tillsätt lite olja. Håll koll så det inte börjar brinna.
- Stek lite kött åt gången. Det ska bli snabbstekt, inte kokt (vilket sker om man lägger i för mycket).
- Stek löken snabbt.
- Svampen kan du steka i en annan panna under tiden.
- Lägg kött, lök och svamp i pannan igen, krydda med salt, peppar och enbär.
- Slå på lite vatten, tillsätt fond och häll i grädden. Koka ihop på hög värme. Smaka av med senap.
- Låt det koka ihop till önskad konsistens.
- Vid serveringen klipper du över persilja och strör över lingon.
- Serveras förslagsvis med kokt eller pressad potatis eller ris.
Tips! Innanlåret ger oanade möjligheter.
Produkter i webbshoppen som passar till receptet
Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.