recept-logo-vit2

Rullader med två olika fyllningar

Lövbiff

En gjutjärnsgryta med rullader i mustig sås, serverade med kokt potatis och inlagd gurka.

Rullader kan tillagas av såväl innanlår som ytterlår och köttfärs, passa på att göra många med olika fyllning. De går utmärkt att frysa till kommande middagar och matlådor.

Ingredienser:
1 kg innanlår
6-8 msk Sörfennsta färskost
smör och olja att steka i
2 st morötter
1 hel gul lök
2 msk köttbuljong
1-2 msk japansk soja
1 dl grädde
potatismjöl och vatten
hackad persilja

Gör så här:

  1. Tag fram köttet, skär det i skivor och platta ut.
  2. Fördela Sörfennsta färskost med vitlök över dem.
  3. Vit in kanterna, rulla ihop dem och fäst en tandpetare rakt igenom.
  4. Hetta upp smör och olja i din stekpanna.
  5. Bryn dem runt om. Lägg över dem i en gryta.
  6. Slå i buljongen i stekpannan och vispa ur den, häll över buljong över rulladerna i grytan.
  7. Lägg i tärnad morot och skivad gul lök.
  8. Krydda med soja, salt och peppar. Tillsätt grädde.
  9. Låt grytan sjuda på låg värme under ca 45 minuter.
  10. Red av såsen med potatismjöl utrört i kallt vatten, sjud upp och låt koka till önskad konsistens.
  11. Serveras förslagsvis med kokt potatis och inlagd gurka.

Tips! Gör en stor sats och fyll frysen med färdiga middagar. Passar utmärkt i matlådan.

Produkter i webbshoppen som passar till receptet

Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.

recept-logo-foot4