recept-logo-vit2

Köttfärsbiffar; från vardag till fest. Wallenbergare.

wp-1463418388116

Ekologisk köttfärs från gräsbetesdjur överraskar många med sin fantastiskt fina smak, för att inte tala om doften. Med köttfärs i frysen kan du alltid laga en god middag, vare sig det är till vardags eller till fest.

Listan kan göras lång när det kommer till recept på just köttfärs; vi inleder den med en av våra favoriter. Wallenbergare.

Ingredienser:
500 gram köttfärs
3 hela äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 krm fyra kryddor sk epice riche eller 1 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
smör till serveringen



Gör så här:

  1. Börja med att förbereda din mis en place, plocka fram stekpanna och ugnsform.
  2. Sätt ugnen på ca 175 C.
  3. Håll alla ingredienser kalla. Rör ned grädden i färsen, tillsätt äggulorna och kryddorna. Färsen kommer vara lös.
  4. Olja händerna, det hjälper färsen att inte fastna.
  5. Forma höga biffar, vänd dem i ströbröd. Stek i smör och olja tills de får fin yta.
  6. Lägg över dem i formen och ställ den i ugnen för att bli genomgräddade, ca 20 minuter.
  7. Servera biffarna med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.
  8. Vid serveringen häller du lite skirat smör över biffarna.

Produkter i webbshoppen som passar till receptet

Lilla vardagskassen

760.00 kr

EKO gräsbetesdjur från Stora Ekeby. Aberdeen Angus och Simmentalkorsningar.

Nötlåda

1,399.00 kr

EKO gräsbetesdjur från Stora Ekeby.

Aberdeen Angus och Simmentalkorsningar.

Total vikt: 7,5 kg.

Stora vardagskassen

1,529.00 kr

EKO gräsbetesdjur från Stora Ekeby. Aberdeen Angus och Simmentalkorsningar.

recept-logo-foot4