Köttfärsbiffar; från vardag till fest. Wallenbergare.
2018-11-15
Ekologisk köttfärs från gräsbetesdjur överraskar många med sin fantastiskt fina smak, för att inte tala om doften. Med köttfärs i frysen kan du alltid laga en god middag, vare sig det är till vardags eller till fest.
Listan kan göras lång när det kommer till recept på just köttfärs; vi inleder den med en av våra favoriter. Wallenbergare.
Ingredienser:
500
gram
köttfärs
3 hela äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 krm fyra kryddor sk epice riche eller 1 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
smör till serveringen
3 hela äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 krm fyra kryddor sk epice riche eller 1 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
smör till serveringen
Gör så här:
- Börja med att förbereda din mis en place, plocka fram stekpanna och ugnsform.
- Sätt ugnen på ca 175 C.
- Håll alla ingredienser kalla. Rör ned grädden i färsen, tillsätt äggulorna och kryddorna. Färsen kommer vara lös.
- Olja händerna, det hjälper färsen att inte fastna.
- Forma höga biffar, vänd dem i ströbröd. Stek i smör och olja tills de får fin yta.
- Lägg över dem i formen och ställ den i ugnen för att bli genomgräddade, ca 20 minuter.
- Servera biffarna med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.
- Vid serveringen häller du lite skirat smör över biffarna.