recept-logo-vit2

Köttfärsbiffar; från vardag till fest. Wallenbergare.

wp-1463418388116

Ekologisk köttfärs från gräsbetesdjur överraskar många med sin fantastiskt fina smak, för att inte tala om doften. Med köttfärs i frysen kan du alltid laga en god middag, vare sig det är till vardags eller till fest.

Listan kan göras lång när det kommer till recept på just köttfärs; vi inleder den med en av våra favoriter. Wallenbergare.

Ingredienser:
500 gram köttfärs
3 hela äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 krm fyra kryddor sk epice riche eller 1 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
smör till serveringen



Gör så här:

  1. Börja med att förbereda din mis en place, plocka fram stekpanna och ugnsform.
  2. Sätt ugnen på ca 175 C.
  3. Håll alla ingredienser kalla. Rör ned grädden i färsen, tillsätt äggulorna och kryddorna. Färsen kommer vara lös.
  4. Olja händerna, det hjälper färsen att inte fastna.
  5. Forma höga biffar, vänd dem i ströbröd. Stek i smör och olja tills de får fin yta.
  6. Lägg över dem i formen och ställ den i ugnen för att bli genomgräddade, ca 20 minuter.
  7. Servera biffarna med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.
  8. Vid serveringen häller du lite skirat smör över biffarna.

Produkter i webbshoppen som passar till receptet

Nötlådan

1,750 kr 

EKO gräsbetesdjur från Stora Ekeby.
Aberdeen Angus och Simmentalkorsningar.

recept-logo-foot4