recept-logo-vit2

Höstgryta med alspånsrökt sidfläsk

Grytbitar

Höstens grytor kan varieras i det oändliga; en bra tips är att alltid ha en bit av vårt goda alspånsrökta sidfläsk i kylen. En liten bit ger mycket smak.

Vi passar på och kokar ihop en stor gryta, den blir bara godare någon dag efter. Dessutom är det mat som är enkel att förbereda, sedan sköter den sig självt medan du gör något annat. Tar en promenad kanske eller ser över bössan inför jakten?

 

Ingredienser:
800 gram grytbitar
150 gram alspånsrökt sidfläsk
250 gram svamp
3 stycken morötter
1 stor gul lök
4 msk smör
2 msk fond
3 dl rödvin
3 dl vatten
1 st lagerblad
1 kvist timjan
3 msk maizena till redning
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att förbereda dina ingredienser.

Skala och skär morötterna i bitar, hacka löken.

Skär sidfläsket i bitar.

Bryn köttet och löken i omgångar i smör, salta och peppra efter smak.

Lägg över kött och lök i en gryta, vispa ur pannan mellan stekomgångarna och spara skyn.

Tillsätt skyn, vatten, vin och fond. Krydda med tex timjan.

Sätt på locket och låt grytan puttra under en till två timmar.

Stek på sidfläsket och svampen, rör ned det i grytan.

Red maizena med kallt vatten, vispa ned till önskad konsistens och låt grytan få ett uppkok.

Servera med ett gott bröd eller kokt potatis.

Fina grytbitar 

 

 

Krydda grytan med örtkryddor efter egen smak. Testa enbär för “viltsmak”.

Produkter i webbshoppen som passar till receptet

Ursäkta, vi kunde inte hitta några inlägg. Försök med en annan sökning.

recept-logo-foot4