Saluhallen

Saluhallen Slakteriet

saluhallen-bild2

Saluhallen Slakteriet har funnits i Västerås i snart fem år. Här säljs lokalt producerad mat och har idag ett tiotal restauranger och butiker.

Vi på Stora Ekeby kött är glada över att få vara en del av denna mötesplats för matälskare. Här hittar du våran köttdisk där vi har ekologisk nötkött, goda korvar och unik chark! Det finns även gris från trakten, vilt från Rytterneskogen och lamm. Precis som i vår egna gårdsbutik så finns andra produkter som ostar, kex och marmelader.

Kom förbi och testa på en unik smakupplevelse!

Hos oss kan du välja ut din egen köttbit och få den tillagad på plats. Det finns även Dagens HUSMANS.

Handla  i våran butik. Här kan du även hämta upp varor som du beställt från vår webbshop!

Umgås och njut av våra erbjudanden i de mysiga lokalerna.

Stekeby KÖTT & KORVBAR

Stekeby korvbar har under sommaren, till vår stora glädje gått över till att kallas Stekeby KÖTT & KORVBAR. Naturligtvis ska man kunna äta vårt kött när man ser det i disken. Vi serverar det tillsammans med en variant av potatis och en härlig sallad, eller bara en härlig sallad. Ni betalar kilopris för köttet och ett fast pris för tillbehöret.

Egentillverkad chark

I Saluhallen har vi en förädlingslokal. Där tillverkas chark och korv. Korvarna görs på mycket kött, bra råvaror och av Charkmästare Sune med över 40 års erfarenhet. Med egna recept och full koll på ingredienserna, då blir det de bästa förutsättningarna för riktig goda hantverksmässigt tillverkade korvar.

I Charkdelen finns omkring tio olika sorters korvar, alspånsrökta produkter som fläsk till det godaste baconet och rökt skinka. Även rökt nötkött och Kassler finns bland godsakerna. Spickekorv och svensk Bresaola ( lufttorkat nötkött) är vi ganska ensamma om.

Med varierande erbjudanden, fantastiska råvaror och kunnig personal kan du alltid hitta något gott att ta med hem!

Har du eget kött och vill göra din egen korv?

Ost & sill och lite till

I vår Ostdisk hittar du ett brett sortiment av härliga smakrika ostar. Vi har allt från en god Halloumi till starka vällagrade danska ostar.

Till ostarna säljer vi kex bland annat fantastiska Mörsjö deli, Danska rågkex och härliga svenska marmelader.
Lite efter säsong och efterfrågan har vi även sill, röror och en del skaldjur.

ost-saluhallen-se1

Stora Ekeby kott logotyp

Öppettider:

Måndag: Stängt
Tisdag – Fredag: 10:00- 18:00
Lördag: 10:00 – 16:00
Söndag: Stängt

Kontakt

Slakterigatan 6-10
72132  Västerås
070 821 61 16